Letos v květnu se na východním okraji Trutnova otevřela galerie současného umění EPO1. Stojí za ní sběratelé umění, manželé Kasperovi. Sbírka vznikající v režii EPO1 se zaměřuje na sochy současných autorů. „Jako jeden ze zásadních momentů EPO1 považuji skutečnost, že zde budou vznikat sochařská díla díky zázemí výrobních podniků firmy Kasper a jejich odborníků,“ říká ředitel galerie Jan Kunze.

Link zde

Poeziomat ve Slavětíně

V sobotu 3.6. byl uveden do provozu Poeziomat u kaple sv. Josefa ve Slavětíně v chráněné krajinné oblasti Broumovsko. Projekt realizuje Centrum současného umění EPO1 a výběr básni má na svědomí jeho ředitel Jan Kunze společně s šéfredaktorem Nakladatelství Perplex Danem Jedličkou.

Link zde

Grand Opening EPO1

23. a 24.5.2023 proběhlo slavnostní zahájení provozu Centra současného umění EPO1. Zde se můžete kouknout na film o jeho vzniku.

Vlčí menuet

Přátelé, kamarádi, po 6 měsících od vypuštění oficiální verze nového singlu Munroe Vlčí menuet jsme pro vás připravili verzi alternativní i s novým videoklipem. Všechno je jinak, všechno je naruby. Z lesa je město a místo hvězd svítí okna paneláků.

Jsme s Munroe nominováni na Cenu Jantar za populární hudbu za rok 2021. Děkujeme odborné porotě, že dává prostor i alternativním žánrům. Nominace si nesmírně vážíme! Divoké kvítí od Munroe voní dekadentní poezií a temnou estetikou. Zpěvák a textař Jan Kunze s hudebníkem a skladatelem Vladimírem Jaškem vydali album soumračné a zvrásněné jako jesenické vrcholky. Obrazotvorné písně Munroe se dotýkají vztahů, kterou jsou často epicentrem nedorozumění a bolesti. Přesto v nich existuje i prostor pro naději.“